IMAMO ZMAGOVALCE! MUR MUR MUR, MURENČKI…

Golica TV poskrbi za to, da vsak dober narodnozabavni ansambel dobi priložnost, da se predstavi širnemu občinstvu. V oddaji Glasbeni skavt smo iskali tiste ansamble, ki se šele uveljavljajo in potrebujejo le še nekaj vzpodbude na poti do popolnega uspeha. V Sloveniji je takšnih ogromno, a le eden je lahko zmagovalec , to so Murni! 

Vodenje oddaje je prevzela Rebeka Dremelj, ki je vedno brez dlake na jeziku, predvsem pa dobre volje in polna optimizma. Prevozila je celo Slovenijo in poiskala ansamble, da si priborijo res lepo nagrado in se hkrati predstavijo širnemu občinstvu. Za mnoge je bil to prvi nastop pred televizijskimi kamerami, a zbrali so pogum in na oder odšli samozavestni in prepričani v svoje sposobnosti, predvsem pa v zmagovalnost svoje skladbe.

Zmagovalci bodo pri založbi Zlati zvoki izdali samostojni album, z odlično ekipo televizije Golica pa posneli nič manj kot šest videospotov, za nameček pa dobili še vso medijsko podporo. Murne torej čaka zelo prijetno in ustvarjalno glasbeno obdobje.

V finalu so poleg Murnov nastopili še: Upanje, Trio Utrip, Razpon, Me tri do polnoči, Lun’ca in Divja kri. Komisija je bila sestavljena iz prepoznavnih imen: Anže Zavrl, Vera Šolinc in Vinko Šimek.

Me tri do polnoči energične in poskočne

Najprej je nastopilo vseh sedem ansamblov s skladami, ki so jih predstavljali že od decembra in se ves čas potegovali za glasove gledalcev in gledalk. Po končanem prvem delu je sledila napetost, a so jo ublažili z druženjem v zaodrju. Medtem je občinstvo doma in v studiu zabavalo nekaj že znanih glasbenikov: Alfi Nipič, Veseli Dolenjci, ansambel Donačka, Slovenski zvoki, kasneje pa še Vera (Šolinc) in Originali in tudi Vinko Šimek. 

Veseli Dolenjci v poletni opravi

Trije ansambli z največ glasovi občinstva so bili postavljeni pred komisijo, ki je morala izločiti enega izmed njih. Vse bolj kot lahka naloga, a ne gre drugače, pravila so pravila z razlogom. Ansambli Murni, Me tri do polnoči in Upanje so bili pri glasovanju najbolj uspešni, a komisija je izločila dekleta. Ansambla Upanje in Murni sta morala odigrati še vsak svoj pripravljen venček in z njim prepričati občinstvo. Oboji so si seveda želeli zmage, a le eden je do nje prišel, Murni.

Slovenski zvoki

Za prihodnost slovenske narodnozabavne glasbe se ni bati, a ti mladi in neuveljavljeni ansambli potrebujejo podporo in vzdpodudo, to pa jim daje Golica TV.

Prva sezona oddaje je končana, se vidimo v naslednji.

Čestitke zmagovalcem, vsem sodelujočim pa veliko sreče in vztrajnosti tudi v prihodnje.

 

 

Barbara Pirh