Voditeljica

  1. Ko smo pred nekaj časa govorili s tabo, si bila ravno na začetku snemanja novega narodno zabavnega šova Glasbeni skavt. Ali si po izkušnji kaj spremenila mnenje o tej zvrsti glasbe ali o narodno zabavnih ansamblih?

Moje mnenje o narodno zabavni glasbi je bilo vedno dobro. Je pa res, da te zvrsti nikoli nisem poslušala, no, razen na kakih zabavah, kjer ne gre brez harmonike. In zato posledično tudi svojih gostov nisem kaj dosti poznala. Vedno sem pred oddajo naredila ‘research’ o gostu, ki se je vozil z mano v avtu in tako o njemu izvedela vse. Oziroma skoraj vse. In moram priznati, da so me mnogi, s svojo zgodovino nastopanja, več kot navdušili. Spoznala sem, da je narodno zabavna glasba res glasba, ki je v naši narodni zavesti, in da jo absolutno premalo spoštujemo. Res je, da se zadnja leta to spreminja in hvala Bogu, da je temu tako.

 

  1. Koliko skupin ali ansamblov tekmuje v šovu? To so verjetno še mladi izvajalci?

Tekmuje trinajst zasedb. Mnogi izvajalci so mladi, željni igranja, željni medijske pozornosti. In tisto, kar mi je bilo najbolj fascinantno je to, da mladi tako radi primejo za harmoniko in zaigrajo kako domačo. V mojih časih, ko sem bila jaz otrok oziroma najstnik, če nisi poslušal Metallice, AC/DC ali Guns’n’Roses, so te imeli za revo. Če si poslušal kaj drugega, kar jaz sem, si to povedal kar s težkim srcem. In zato sem bila toliko bolj vesela, ko sem videla vse te mlade ljudi, kako zelo uživajo v izvajanju narodno zabavne glasbe. Morda se motim, ampak mislim, da takšni otroci tudi po kakšnih  prepovedanih substancah ne bodo posegali.

  1. Vse nastopajoče tekmovalce si spremljala in jih videla v različnih situacijah. Ali kdo med njimi posebej izstopa?

No, posebej je, po mojem mnenju, izstopal en družinski ansambel. Oče in trije otroci. Otroci so bili majhni, igrali pa so kot veliki. Morda sem bila, ker sem sama mama, še zaradi tega toliko bolj raznežena.

  1. Če bi ocenjevala kot glasbena izvajalka – imajo tekmovalni ansambli v Glasbenem skavtu težke naloge?

Mislim, da ne. Predvsem imajo zabavne naloge. Tisti, ki se z glasbo ukvarja,  mora tako ali tako imeti vsaj malo umetniške žilice. Nastopati pred kamerami ni enostavno, ampak je nujen, sestavni del šov biznisa. Kreiranje lastnega spota, lastne pesmi – to je nekaj, kar kot ansambel skoraj moraš znati. Zato bi jaz tukaj predvsem govorila o veliko zabave.

  1. Žirijo sestavljajo glasbeniki in strokovnjaki na glasbenem področju. So strogi do tekmovalcev? Meniš, da so imeli težko nalogo?

Žirija ni imela enostavne naloge, ne. Ker so bili res vsi dobri! Oziroma vsaj na poti, da postanejo čez čas dobri. In odločiti se med dobrimi in še boljšimi, mislim, da ni zelo enostavno. Ampak glede na to, da so, kot ste že sama omenila, sami strokovnjaki, so delo več kot odlično opravili.

  1. Še kar nekaj časa bomo spremljali šov in tekmovalce, preden bomo dobili zmagovalnega. Pa vendar, kljub lepim nagradam in nazivu se zanj pot šele dobro začenja. Kaj bi bil tvoj nasvet zanj?

Moj nasvet- naj ostanejo na realnih tleh! Tudi zmagovalci. Naj se ne prepustijo toku slave, ki te lahko hitro zanese. Naj delajo, delajo, delajo, kajti brez dela imaš lahko še tak talent, pa bo ostal neopažen. In zraven naj še malo uživajo…

  1. V vsaki oddaji se ti pridruži drug glasbenik, ki je že znan in ima že veliko izkušenj. Kot ti. Kdo vse se ti je na primer pridružil in kakšna so bila njihova mnenja o nastopajočih ali nasploh o takšnem tekmovanju?

Kot sem že omenila, sem imela v vseh oddajah res veliko število glasbenih gostov, ki imajo za sabo nešteto nastopov. Najbolj prekaljeni maček, poln nasvetov, je bil zagotovo Alfi Nipič, ki je fantom, ki jih je obiskal z mano, dal toliko nasvetov, da če jih bodo upoštevali, je pol že narejenega. Sem ga morala skoraj odvleči domov…

  1. Rebeka, s Sandijem pričakujeta drugega otroka. Bi ti bilo všeč, če bi tudi otroci šli po tvojih stopinjah in se ukvarjali z glasbo? 

Želim le, da so srečni! Naj delajo točno to, kar jih veseli in če bodo za to še plačani, bo to v današnjem svetu velik luksuz. Šov biznis ni enostaven, tega ne veš, dokler ne poskusiš… Zato bi jih, kot vsaka mama, tudi jaz rada obvarovala vsega negativizma in zlobe. Ampak po drugi strani – kar ne veš ne boli in včasih mora, za oblikovanje karakterja, kdaj kaj tudi boleti.

  1. In če se bo to res zgodilo, kakšen bi bil tvoj nasvet kot starš otroku, ki želi biti glasbeni izvajalec?

Poslušaj mamo, ker ti govori iz izkušenj in ti od vseh ljudi na svetu želi le najboljše;-))) haha

  1. Ponovno si dokazala, da si vsestranska in dobra v vsem, česar se lotiš, tudi kot voditeljica šova. Bi se še kdaj odzvala podobnemu povabilu, recimo, če bo Glasbeni skavt drugo leto dobil nadaljevanje?

O, z veseljem! Imeli smo se zares odlično. Ekipa je bila fenomenalna, zabave, hrane, pijače in dobre volje, pa tudi ni manjkalo. In kaj si lahko človek želi še več?