Žirija

ANŽE ZAVRL

Eden izmed treh članov ene najbolj priljubljenih narodnozabavnih skupin v Sloveniji – skupine Gadi, je Anže Zavrl. Za uspeh je po njegovem potrebno trdo delo, predanost glasbi in sproščenost, zelo pomembno pa je tudi družinsko okolje in prav staršem ter še posebej očetu je hvaležen, da ga je že v ranem otroštvu popeljal v svet narodnozabavne glasbe.

Kot žirant v Glasbenem skavtu bo pozoren na energijo ansambla, izvedbo njihovih glasbenih nastopov, predvsem pa bo iskal tisto nekaj novega, česar še ni, pa bi lahko prav oni ponudili poslušalcem in gledalcem.

 

VERA ŠOLINC

Vsestransko nadarjena glasbenica, ki je že kot sedemletna punčka igrala klarinet v godbi, vse življenje nastopala z različnimi skupinami in ansambli, saksofonistka, pevka, hkrati pa ena najbolj znanih tekstopisk v Sloveniji nasploh – to je le nekaj o Veri Šolinc. Prisega na originalnost, glasbe pa se loteva z velikim spoštovanjem.

Sodelovala je z različnimi znanimi ansambli, poleg nastopov s svojim ansamblom Vera in Originali, predvsem v tujini,  pa je zelo rada mentorica mladim glasbenikom. Mnenja je, da je za razvoj glasbenika zelo pomembna kritika, saj napako, za katero veš, lahko tudi popraviš!

 

VINKO ŠIMEK

Za današnjo mlajšo generacijo so uspehi, ki jih je v svojem življenju nanizal Vinko Šimek, skorajda nedoumljivi.

Komik, pevec, igralec z dunajsko akademijo, režiser, radijski in televizijski voditelj, ki je z oddajo Lojtrca domačih dobesedno rušil rekorde in razprodajal dvorane, njegova kaseta, kjer je nastopal kot lik ‘Jaka Šraufciger’, je bila nekaj časa najbolj prodajana govorna kaseta v Jugoslaviji, na eni od turnej pa je imel kar 72 razprodanih dvoran ter velja za enega prvih stand-up komikov v Sloveniji.

Kot pevec, humorist in voditelj je Vinko Šimek več let doma in v tujini ustvarjal skupaj z Avseniki in Alpskim kvintetom. Zase pravi: sem generacija, ki je ne delajo več, tudi rezervnih delov ne!

Kot član žirije bo pri sodelujočih iskal tisto kar, kot pravi sam, lahko prodaš, ne moreš pa kupit: karizmo ali šarm.